Tel: +386 2 601 11 60            Mob: +386 40 871 845
slovenscina english
epro Svet, planet, vse na enem mestu za razvoj električne mobilnosti v Sloveniji. epro Popolno približanje obnovljivim virom energije. efutura Nova energija, nov zagon, energijski paketi prihodnosti prijazni do uporabnika. efutura Izobraževanje, prepoznavanje poslovnih idej in inovativni pristop reševanju zadanih nalog.

Uredba o določitvi najvišjih cen za izdajo energetske izkaznice

1.03.2014

Informacijski portal energetika; 28.02.2014

V uredbi je predpisana zgornja meja cen energetskih izkaznic in sicer tako, da bo cena energetske izkaznice za stavbe, ki imajo uporabno površino do 220 m2, največ 170 EUR, za stavbe nad 220 m2 pa največ 0,89 EUR/m2. Najvišja cena energetske izkaznice za večstanovanjske stavbe, glede na uporabno površino stavbe, ki se upošteva v izračunu energetske izkaznice znaša odvisno od števila stanovanj (npr. za večje bloke nad 51 stanovanj, največ 0,50 EUR/m2).

Na ceno energetske izkaznice vpliva velikost objekta, popolnost dokumentacije, raznolikost vgrajenih sistemov ogrevanja, hlajenja in prezračevanja ter tudi višina potnih stroškov. Zato cene energetske izkaznice ni možno določiti enotno. V predpisano ceno izdaje energetske izkaznice niso vključeni potni stroški neodvisnih strokovnjakov in stroški zaradi nepopolne dokumentacije.

Vir

E-prihodnost za funkcionalnost strani uporablja piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Z nadaljevanjem obiska strani soglašate z njihovo uporabo. V redu