Tel: +386 2 601 11 60            Mob: +386 40 871 845
slovenscina english
epro Svet, planet, vse na enem mestu za razvoj električne mobilnosti v Sloveniji. epro Popolno približanje obnovljivim virom energije. efutura Nova energija, nov zagon, energijski paketi prihodnosti prijazni do uporabnika. efutura Izobraževanje, prepoznavanje poslovnih idej in inovativni pristop reševanju zadanih nalog.

Potencialno primerna območja za gradnjo vetrnih elektrarn v Sloveniji

4.11.2012

Delo, 03.11.2012

Doppsova karta ogroženosti ptic

Prva vetrnica se vrti, druge ni na obzorju

Društvo za opazovanje ptic je ugotovilo, da več kot 70 odstotkov ozemlja ne sodi v močno občutljivo območje za ptice.

Dolenja vas – Prva pilotna velika vetrnica pri nas je začela proizvajati električno energijo, naslednje pa morda še ne bo tako kmalu. Izdana energetska soglasja, ki jih je sicer veliko, so le eden izmed pogojev, ki morajo biti izpolnjeni za gradnjo. Veliko načrtovanih vetrnic ima nazivno moč 1,5 megavata, kar je tehnološko zastarelo.Dolenja vas – Prva pilotna velika vetrnica pri nas je začela proizvajati električno energijo, naslednje pa morda še ne bo tako kmalu. Izdana energetska soglasja, ki jih je sicer veliko, so le eden izmed pogojev, ki morajo biti izpolnjeni za gradnjo. Veliko načrtovanih vetrnic ima nazivno moč 1,5 megavata, kar je tehnološko zastarelo.

Več...

E-prihodnost za funkcionalnost strani uporablja piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Z nadaljevanjem obiska strani soglašate z njihovo uporabo. V redu