Tel: +386 2 601 11 60            Mob: +386 40 871 845
slovenscina english
epro Svet, planet, vse na enem mestu za razvoj električne mobilnosti v Sloveniji. epro Popolno približanje obnovljivim virom energije. efutura Nova energija, nov zagon, energijski paketi prihodnosti prijazni do uporabnika. efutura Izobraževanje, prepoznavanje poslovnih idej in inovativni pristop reševanju zadanih nalog.

Otvoritev šestih hitrih polnilnic Tesle Motors v Ljubljani

24.08.2014

Informacijski portal energetika; 22.08.2014

Minister Omerzel je poudaril, da je za zeleno prihodnost Slovenije ključno, da se energetska politika poveže z vodilnimi gospodarskimi panogami. S hitrim razvojem tehnologije se tako ustvarjajo nove poslovne priložnosti na področju izdelave električnih avtomobilov, razvoj in izdelava baterij, vzpostavitve infrastrukture ter izvajanje storitev na področju upravljanja s shranjevanjem energije. 

Ministrstvo za infrastrukturo in prostor se zaveda pomena elektromobilnosti in podpira vse investicije v polnilno infrastrukturo za električna vozila. Brez kvalitetne polnilne infrastrukture razporejene po vsej državi in hitre polnilne infrastrukture na avtocestah ne bo večjega zagona elektromobilnosti. Ministrstvo je tako z Energetskim zakonom (EZ-1) določilo, da je naloga sistemskega distributerja tudi vzpostavitev osnovne polnilne infrastrukture na avtocestnem omrežju. Projekt že intenzivno poteka in bo najkasneje do septembra 2015 pokril celotno avtocestno omrežje v Sloveniji z multistandard AC/DC polnilnimi postajami z močjo polnjenja do 50 kW na razdalji največ 50 km na 26 lokacijah. Ta projekt bo Slovenijo postavil med vodilne države na svetu glede razvitosti in gostote hitre polnilne infrastrukture, ki podpira vse trenutno sprejete standarde priključkov.

Vir: http://www.energetika-portal.si/novica/n/otvoritev-sestih-hitrih-polnilnic-tesle-motors-v-ljubljani-9043/

E-prihodnost za funkcionalnost strani uporablja piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Z nadaljevanjem obiska strani soglašate z njihovo uporabo. V redu