Tel: +386 2 601 11 60            Mob: +386 40 871 845
slovenscina english
epro Svet, planet, vse na enem mestu za razvoj električne mobilnosti v Sloveniji. epro Popolno približanje obnovljivim virom energije. efutura Nova energija, nov zagon, energijski paketi prihodnosti prijazni do uporabnika. efutura Izobraževanje, prepoznavanje poslovnih idej in inovativni pristop reševanju zadanih nalog.

Nova zavora za fotovoltaiko: vlada uvaja kvote

25.10.2012

Finance, 22.10.2012

Kaj se spreminja

Doslej je država subvencionirala vse elektrarne, ki so se prijavile v sistem podpor, po novem bo obseg denarja omejen. Glavne novosti, ki jih prinaša predlog novele energetskega zakona, so:

-Agencija za energijo bo vsako leto do 1. oktobra objavila javni poziv, ki mora biti odprt do 1. novembra in prek katerega bo povabila investitorje k prijavi projektov proizvodnih naprav, ki kandidirajo za subvencijo.

-Obseg sredstev za subvencije bo vsako leto določila vlada.

-Glede na izpolnjevanje ciljev iz akcijskega načrta na področju obnovljivih virov energije bo možno nekaterim virom dati prednost pred drugimi (denimo vetru pred soncem ali obrnjeno).

-Agencija za energijo bo po izboru na spletni strani objavila podatke o izbranih projektih z navedbo investitorja, izbrane tehnologije, moči proizvodne naprave in ponujene cene za zagotovljen odkup električne energije.

E-prihodnost za funkcionalnost strani uporablja piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Z nadaljevanjem obiska strani soglašate z njihovo uporabo. V redu