Tel: +386 2 601 11 60            Mob: +386 40 871 845
slovenscina english
epro Svet, planet, vse na enem mestu za razvoj električne mobilnosti v Sloveniji. epro Popolno približanje obnovljivim virom energije. efutura Nova energija, nov zagon, energijski paketi prihodnosti prijazni do uporabnika. efutura Izobraževanje, prepoznavanje poslovnih idej in inovativni pristop reševanju zadanih nalog.

Norveška ostaja raj za električne avtomobile

4.11.2013

Finance; 02.11.2013

Res je sicer, da je Tesla visoke številke dosegla zaradi dobav skoncentiranih v septembru, kupci so avtomobile naročali že mesece prej.

Po tesli na vrh še leaf

Da navdušenje norvežanov ni le muha enodnevnica, pa dokazujejo prodajni podatki v oktobru. Na prodajni vrh se je ponovno zavihtel električar - nissan leaf s 716 registriranimi vozili in šestodstotnim tržnim deležom. Na drugo mesto se je v prodaji zavihtela toyota auris, na tretje pa volkswagen golf. Oktobra je bilo na Norveškem prodanih 925 električnih avtomobilov, oktobra lani pa polovico manj.

Kaj Norvežane žene v električne avte

In kaj Norvežane žene k nakupu? Poleg okoljske zavesti tudi ali pa predvsem zelo prijazni ukrepi vlade. Poleg subvencij pri nakupu električnih vozil ta omogoča številna polnilna mesta in brezplačna parkiranja v mestih. Po izračunih analitikov vsi ukrepi skupaj lastnikom električnih avtomobilov prinesejo okoli šest tisoč evrov letnega prihranka.

Vir

E-prihodnost za funkcionalnost strani uporablja piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Z nadaljevanjem obiska strani soglašate z njihovo uporabo. V redu