Tel: +386 2 601 11 60            Mob: +386 40 871 845
slovenscina english
epro Svet, planet, vse na enem mestu za razvoj električne mobilnosti v Sloveniji. epro Popolno približanje obnovljivim virom energije. efutura Nova energija, nov zagon, energijski paketi prihodnosti prijazni do uporabnika. efutura Izobraževanje, prepoznavanje poslovnih idej in inovativni pristop reševanju zadanih nalog.

Javna obravnava Zakona o spremembah in dopolnitvah Energetskega zakona

5.02.2017

Portal energetika; 2.2.2017

Razlogi za novelo EZ-1 so predvsem v obstoječi neskladnosti s predpisi EU (prenos direktiv) in odločbo Ustavnega sodišča Republike Slovenije. Z novelo pa se urejajo še manjše spremembe, ki so vezane na prednostno dispečiranje in določitev pravnih podlag za bolj jasne določitve obveznosti za posamezne udeležence na energetskem trgu ter odprave nekaterih nedoslednosti.

S predlaganimi spremembami in dopolnitvami zakona se namerava doseči odpravo posameznih očitanih kršitev, s katerimi Evropska komisija Republiko Slovenijo opozarja, da v danem roku ni sprejela ustreznih nacionalnih ukrepov, ki so potrebni za uskladitev nacionalne zakonodaje z zakonodajo EU.

Zainteresirana javnost lahko morebitne pripombe na predlog zakona v času javne obravnave pošlje na predpisanem obrazcu na e-naslov: gp.mzi@gov.si najkasneje do 7. marca 2017. 

Več na: http://www.energetika-portal.si/novica/n/javna-obravnava-zakona-o-spremembah-in-dopolnitvah-energetskega-zakona-9955/

E-prihodnost za funkcionalnost strani uporablja piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Z nadaljevanjem obiska strani soglašate z njihovo uporabo. V redu