Tel: +386 2 601 11 60            Mob: +386 40 871 845
slovenscina english
epro Svet, planet, vse na enem mestu za razvoj električne mobilnosti v Sloveniji. epro Popolno približanje obnovljivim virom energije. efutura Nova energija, nov zagon, energijski paketi prihodnosti prijazni do uporabnika. efutura Izobraževanje, prepoznavanje poslovnih idej in inovativni pristop reševanju zadanih nalog.

BREZPLAČNI DOGODEK: Novi trendi na področju samooskrbnih objektov in pridobivanja energije

8.05.2013

24ur.com, 08.05.2013

Zakaj energetska učinkovitost stavb?

Manjša poraba energije v okviru ciljev »20-20-20« je ena od prednostnih nalog Evropske unije. Da je cilj prenovljene direktive o energetski učinkovitosti stavb prehod na »skoraj nič energetske« stavbe do 31. decembra 2020, se kaže tudi v naraščajočem trendu samooskrbnih objektov. 

Sinergija med še vedno precej neizkoriščenimi potenciali OVE v Sloveniji (male fotovoltaične in vetrne elektrarne) in stroškovno optimizacijo energetske učinkovitosti bi lahko postala eden od temeljev za trajnostno gradnjo in tudi za uspešen razvoj Slovenije v prihodnje.

Več...

E-prihodnost za funkcionalnost strani uporablja piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Z nadaljevanjem obiska strani soglašate z njihovo uporabo. V redu