Tel: +386 2 601 11 60            Mob: +386 40 871 845
slovenscina english

Portal elektro polnilnih postaj

Oglejte si naše delujoče polnilne postaje!

E-lite Electric — Najem in nakup!

epro Svet, planet, vse na enem mestu za razvoj električne mobilnosti v Sloveniji. epro Popolno približanje obnovljivim virom energije.
efutura Nova energija, nov zagon, energijski paketi prihodnosti prijazni do uporabnika. efutura Izobraževanje, prepoznavanje poslovnih idej in inovativni pristop reševanju zadanih nalog.

Objavljen dopolnjen osnutek Celovitega nacionalnega energetskega in podnebnega načrta

Konzorcij institucij pod vodstvom Instituta »Jozef Stefan« je pripravil dopolnjen osnutek Celovitega nacionalnega energetskega in podnebnega načrta (NEPN). Gre za pomemben akcijsko strateški dokument, s katerim si bo Slovenija določila nacionalne energetske in podnebne cilje ter politike in ukrepe do 2030 in s pogledom do 2040.

MSE je izdala priročnik Pregled zakonodaje, standardov in izrazoslovja s področja fotonapetostnih sistemov

MSE izdaja omenjeni dokument kot pripomoček investitorjem, projektantom in izvajalcem z namenom zagotavljanja varnosti obratovanja fotonapetostnih sistemov v celotni življenjski dobi.

Javni poziv 71SUB-SO19 Nepovratne finančne spodbude/pomoči za naprave za samooskrbo z električno energijo

Z novim javnim pozivom za spodbude za samooskrbo z električno energijo se razširja nabor upravičencev, saj je za spodbudo poleg gospodinjskega upravičen tudi mali poslovni odjem in skupnostna samooskrba, to je samooskrba skupnosti OVE oziroma večstanovanjske stavbe.

Javna obravnava Uredbe o samooskrbi z električno energijo iz obnovljivih virov energije

Predlog nove uredbe o samooskrbi nadgrajuje in dopolnjuje obstoječo Uredbo o samooskrbi z električno energijo iz obnovljivih virov energije (Ur. l. RS, št. 97/15, 32/18).

Sprejete dopolnitve uredbe o samooskrbi iz obnovljivih virov energije

Bistvene dopolnitve so: uredba odpravlja omejitev moči naprave in se jo nadomesti z omejitvijo trenutne moči, ki je preko merilnega mesta lahko oddana v omrežje, uvaja se tudi možnost namestitve naprave za samooskrbo s strani tretje osebe, ki ni lastnik merilnega mesta, ob pogoju, da se električna energija pridobljena z napravo porabi na objektu, na katerem je nameščena.

E-prihodnost za funkcionalnost strani uporablja piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Z nadaljevanjem obiska strani soglašate z njihovo uporabo. V redu